Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Održani sportski forumi u Beogradu, Zrenjaninu i Leskovcu

Projekat „Sportska inkluzija“ završen je održavanjem niza sportskih foruma sa  ciljem unapređenja saradnje, identifikovanja problema i kreiranja predloga za dalji razvoj sporta osoba sa invaliditetom na lokalnom nivou. Forumi su održani u Beogradu (26.12.2014.), Zrenjaninu (28.01.2015.) i Leskovcu (30.01.2015.).

Partneri na lokalu, koji su imali značajnu ulogu u organizaciji događaja i angažovanja lokalnih resursa za postizanje postavljenih ciljeva su bili: Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd za događaj u Beogradu, dok su u Zrenjaninu to bili Udruženje paraplegičara Banata, Stonoteniserski klub invalida K2 i  Osnovna i srednja škola „9. maj“.

Organizatori su na događaj pozvali predstavnike različitih sektora i aktere od značaja za razvoj sporta osoba sa invaliditetom kako bi se omogućila razmena iskustva i postignutih rezultata u predhodnom periodu, utvrdile potrebe različitih sektora, i razgovaralo o mogućim pravcima saradnje za prevazilaženje prepreka i unapređenja uslova za aktivno bavljenje sportom.

Kako bi se mladima u Zrenjaninu približili sportovi osoba sa invaliditetom, nakon foruma, održana je i promocija košarke u kolicima, stonog tenisa i streljaštva kojoj su prisustvovali učenici Osnovne i srednje škole „9. maj“ i Škole Petar Petrović Njegoš iz Zrenjanina.

Utvrđeni problemi i preporuke sa događaja biće predstavljene Ministarstvu omladine i sporta, kao deo završnog izveštaja organizacija Forum mladih sa invaliditetom i Saveza košarkaša u kolicima Srbije!

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content