Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Posetili smo Karijerni centar za osobe sa invaliditetom u Subotici

U ponedeljak, 27. maja 2024. godine, predstavnice FMI-a i Caritasa Srbije posetile su Karijerni Centar za osobe sa invaliditetom u Subotici.

Tom prilikom prisustvovale su radionici Ličnog razvoja, na kojoj je jedanaest učenika završnih razreda OISŠ „Dr Svetomir Bojanin“ usavršavalo veštine pisanja CV-a.

Radionice Ličnog razvoja predstavljaju jednu od brojnih usluga Karijernog centra dostupnih osobama sa invaliditetom u cilju osnaživanja i razvoja ličnih kapaciteta u procesu traženja posla i pripreme za uključivanje na tržište rada.

Za učesnike radionice i gošće iz Beograda, Caritas Subotica organizovao je posetu pekari i poslastičarnci „Zvezda“, koja upošljava osobe sa invaliditetom, a čiji je koncept rada zasnovan na socijalnoj ekonomiji i proizvodnji po tradicionalnoj recepturi.

Bila je to prilika da se mladi izbliza upoznaju sa procesom rada, osete atmosferu rada u kolektivu, ali i da probaju ukusna peciva pripremljena u pomenutoj pekari.

Karijerni centri su otvoreni u okviru projekta “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID)”, a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content