Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Poziv za volontere za učešće u snimanju emisija za mlade

Pozivamo vas da učestvujete u kreiranju zanimljivih informativnih emisija za mlade – zabavite se i naučite kako funkcioniše TV produkcija.

Centar za omladinu Tvoja Srbija i Forum mladih sa invaliditetom, uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade RS, pozivaju zainteresovane osobe sa invaliditetom da se prijave za volontersko učešće u projektu “Glasno za osobe s invaliditetom”.

Projekat će okupiti grupu mladih volontera koji će, pod vođstvom mentora, raditi na kreiranju serijala emisija. Emisije će se baviti informisanjem javnosti o problemima i preprekama s kojima se mladi sa invaliditetom susreću u svakodnevnom životu, a emitovaće se na televiziji Pink.

Uloga volontera:

  • Anketiranje lokalnog stanovništva o stavovima prema osobama sa invaliditetom.
  • Osmišljavanje i snimanje priloga o preprekama sa kojima se mladi sa invaliditetom susreću u svakodnevnom životu uz korišćenje profesionalne opreme i vođstvo mentora. Mladi sa invaliditetom će u prilozima prikazivati prepreke na koje nailaze (pristup obrazovnim institucijama, gradskom prevozu, kulturnim institucijama, javnim ustanovama…).

Volonteri će imati priliku  da se upoznaju s kompletnim procesom kreiranja zanimljive kratke televizijske emisije. Volonterima će tokom projekta biti pružena instruktaža i obuka za kreiranje multimedijalnog sadržaja, a po završetku projekta dobiće i sertifikat o učešću.

Da bi mogao/la da učestvuješ u projektu, potrebno je da:

  • imaš između 15 do 35 godina (ako si stariji od 35, razmotrićemo i tvoju prijavu J)
  • imaš želju da se aktivno uključiš u rešavanje problema u svojoj zajednici
  • živiš u Beogradu

Način prijavljivanja:

zainteresovani za volonterski angažman, mogu to da učine popunjavanjem aplikacionog formulara koji se nalazi na adresi http://goo.gl/forms/jjrA0yVrxb.

Rok za prijavljivanje učesnika je 16. maj 2016. godine do 15.00 časova.

Broj učesnika je ograničen!

Za dodatne informacije se možete obratiti Centru za omladinu Tvoja Srbija putem mail-a office@tvojasrbija.rs ili Forumu mladih sa invaliditetom putem telefona 011 3220632 (od 09 do 17 časova) ili putem mail-a office@fmi.rs ,

Cilj nam je da na kreativan način podižemo svest javnosti o važnim temama, pridruži nam se!

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content