Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

„Progress“ Civilno društvo protiv diskriminacije

Trening program u okviru Progress projekta “Uvođenje antidiskriminacionih  mera u oblast socijalne zaštite u Republici Srbiji”, održan je proteklog vikenda u Kragujevcu,  a prisustvovali su lideri nevladinih organizacija koje predstavljaju marginalizovane grupe stanovništva iz Niša, Vranja, Kraljeva, Jagodine, Trstenika i Kragujevca.
Kroz interaktivna predavanja i vežbe, učesnici su stekli znanja i kapacitete za efikasnu primenu Zakona o zabrani diskriminacije razvijanjem praktičnih alata i korišenjem svih raspoloživih mehanizama antidiskriminacije.
Dvodnevni trening program podstakao je aktivni rad na razvoju konkretnih veština zastupanja i zagovaranja, a učesnici su ovladali i veštinama neophodnim za aktivnu borbu protiv diskriminacije, kao i za izgradnju međusektorskih partnerstava. Učesnici su razumeli šta je zapravo diskriminacija, u kojim oblicima se manifestuje, kako je prepoznati i kako reagovati kada do nje dođe. Takođe, pruženo im je i neophodno znanje o svim dostupnim institucionalnim i drugim mehanizmima za borbu protiv diskriminacije.
Na kraju programa, kroz interaktivni i dinamični rad, učesnici su ovladali neophodnim znanjima kako da pokrenu i iniciraju konkretne akcije u svojim lokalnim sredinama.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content