Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Radionica: Karijerno vođenje mladih sa invaliditetom- podrškom do uspešnog ekonomskog uključivanja!

Poziv za nastavnike i stručne saradnike srednjih škola

Udruženje Forum mladih sa invaliditetom poziva nastavnike i stručne saradnike srednjih škola na radionicu na temu karijernog vođenja i savetovanja mladih sa invaliditetom. Obuka je namenjena nastavnicima i stručnim radnicima karijernih timova u srednjim školama sa teritorije Grada Valjeva, Zrenjanina, Niša, Novog Sada, Subotice i Beograda, ali i drugom nastavnom i stručnom kadru koji želi da pruži najbolju moguću podršku mladima sa invaliditetom u sistemu obrazovanja.

Zašto je ova radionica važna?

Analize koje je udruženje sprovodilo pokazuju da mladi sa invaliditetom najčešće rade na poslovima koji su ispod njihovih kvalifikacija, neretko se dešava da poslodavci pogrešno percipiraju njihovu radnu sposobnost i daju im smanjen obim posla i manje zahtevne zadatke. Uz to, većina njih radi na privremenim poslovima, kratkoročno ili u okviru javnih radova i nekih projektnih akivnosti. Za mlade sa invaliditetom zaposlenost je ne samo jedan od ključnih mehanizama socijalnog uključivanja, kao i za mlade uopšte, već i jedno od najznačajnijih polja afirmacije ljudskih prava i socijalne pravde.

Prepoznavanje sopstvenih snaga i slabosti, prihvatanje invaliditeteta, samopouzdanje i rad na veštinama i talentima su od ključnog značaja za uspešno uključivanje mladih sa invaliditetom u svet rada, a time i ličnu sreću i zadovoljstvo. Na ovom putu, adekvatna podrška obrazovnog sistema je od ključnog značaja!

Teme radionice:

  • Vrste invaliditeta
  • Saveti za komunikaciju sa osobama sa različitim tipovima invaliditeta
  • Šta je to prilagođavanje radnog mesta i radnih zadataka?
  • Individualni pristup osobama sa invaliditetom

Datum i vreme:

24.11. 2023. – Valjevo, 12.30h-14.00h

28.11.2023. – Zrenjanin, 12.30h-14.00h

30.11. 2023. – Niš, 12.30h-14.00h

06.12. 2023. – Beograd, 12.30h-14.00h

08.12. 2023, – Novi Sad, 12.30h-14.00h

13.12. 2023. –Subotica, 12.30h-14.00h

Način realizacije:

  • Online (Link za radionicu će biti dostavljen prijavljenim učesnicima)

Prijava za radionicu:

  • Kako biste se prijavili za radionicu, potrebno je da popunite formular sa osnovnim informacijama: ime i prezime, kontakt mail i telefon, grad, naziv obrazovne ustanove, radna pozicija. Prijavni formular možete naći OVDE.
  • Rok za prijavu je do dana koji predhodi realizaciji radionice.

Dodatna pitanja i info

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati program menadžerku Tanju Radović Krstić, putem mail-a activitymanager@fmi.rs , i telefona 064 8917 579.

Radionica se realizuje u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content