Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti /

Realizovan svečani događaj povodom završetka drugog ciklusa Prekvalifikacije za IT za osobe sa invaliditetom

U utorak, 11.10.2022. godine u prostorijama UNDP-ja realizovan je svečani događaj povodom završetka drugog ciklusa Prekvalifikacije za IT za osobe sa invaliditetom.

Cilj realizacije ovog programa je da se osobama sa invaliditetom omogući sticanje znanja iz oblasti informacionih tehnologija, kao i da im se poveća mogućnost rada u oblasti koja je tražena na tržištu rada.

Drugi ciklus Programa završilo je 7 žena i 16 muškaraca koji su u okviru šestomesečnog ciklusa Prekvalifikacije savladali osnovne principe programiranja, WordPress, JavaScript i React.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr Darija Kisić, dodelila je polaznicima potvrde o završenoj prekvalifikaciji.

Pored sticanja znanja iz oblasti informacionih tehnologija, polaznici Programa imali su priliku da pohađaju i mentorsku praksu u kompanijama Zuehlke, Endava i Harmonity Solutions. Izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom, Jovana Krivokuća-Milovanović, uručila je ovom prilikom i zahvalnice svim kompanijama koje su učestvovale u mentorskoj praksi.

Na samom događaju, učesnici Ivan Đurđević i Neda Popov imali su prilike da podele svoje utiske o Programu prekvalifikacije i značaju koji program ima za njih i njihovo dalje profesionalno usmeravanje.

Takođe, predstavnici kompanija koje su učestvovale u mentorskoj praksi, podelili su i svoje utiske o radu sa polaznicima, a događaju je prisustvovala i Olgica Marinković, predstavnica kompanije Itekako koja je bila uključena u prvi ciklus programa Prekvalifikacije za IT za osobe sa invaliditetom, te sa svima podelila primere održivosti programa.

Program Prekvalifikacije za IT za osobe sa invaliditetom realizovan je u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) a uz podršku Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content