Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Realizovan trening Aktivizacija omladinskih organizacija za socijalno uključivanje mladih sa invaliditetom/hendikepom

Forum mladih sa invaliditetom i Udruženje studenata sa hendikepom realizovali su 3 trodnevna treninga na temu unapređenja participacije mladih sa invaliditetom/hendikepom u omladinskim aktivnostima.

Trening „Aktivizacija omladinskih organizacija za socijalno uključivanje mladih sa invaliditetom/hendikepom“ je organizovan u tri grada, i to:

Novi Sad, 5-7.septembar 2019,

Vrnjačka Banja, 26-28. septembar 2019,

Beograd, 9-11. oktobar 2019.

Trening su pohađali učesnici i učesnice iz različitih udruženja i kancelarija za mlade iz cele Srbije. Rezultati treninga odnose se na pokretanje inicijativa ka smanjenju socijalne isključenosti mladih sa invaliditetom/hendikepom, osnaženost i motivisanost za zagovaranje ljudskih prava i društvene uključenosti u lokalnoj zajednici, informisanost o postojećim strateškim i zakonskim okvirima za društvenu uključenost. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim načelima socijalne inkluzije i socijalnog uključivanja kroz pristup ljudskim pravima, kao i zakonodavstvom i pravom u Srbiji u okviru date oblasti.

Uz navedeno, učesnici su osnaženi za iniciranje i sprovođenje aktivnosti u oblasti omladinske politike koji su pristupačne za mlade sa invaliditetom/hendikepom.
Treninzi su predstavljali uvod u naredne aktivnosti projekta, kada će biti raspisan I javni poziv za omladinske organizacije za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju aktivnosti koje uključuju mlade sa invaliditetom/hendikepom.

Trening je realizovan u okviru projekta “Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom”, koji se realizuje u periodu januar 2018-jun 2020. god. Projekat se realizuje u okviru programa Evropske Unije “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content