Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Realizovana trodnevna ,,Soft skills“ obuka za polaznike Prekvalifikacije za IT

Forum mladih sa invaliditetom je u okviru projekta ,,Prekvalifikacija za IT za osobe sa invaliditetom“ realizovao obuku mekih veština za sve polaznike.

Obuka je realizovana 13, 15. i 17. juna, sa ciljem omogućavanja razvijanja mekih veština polaznika kao preduslov uspešne adaptacije u radno okruženje.

Obuka je bila podeljena na tri zasebne celine koje poslovni sektor definiše kao preduslov za zapošljavanje. Celine koje su obrađivane bile su: komunikacija, rad u timu i održivost.

Metodologija obuke obuhvatala je teoretski i praktični pristup. Na teoretskom nivou učesnicima su predstavljene različitosti u komunikaciji, alati za pregovaranje, alati za upravljanje vremenom ali i elementi interne motivacije i samomotivacije. Učesnici su, pored teoretskog pristupa, imali priliku da kroz aktivno učestvovanje i interaktivni pristup učenju odrade i vežbe za postavljanje ciljeva, komunikaciju u timu i slično.

Projekat ,,Prekvalifikacija za IT za osobe sa invaliditetom“ realizuje se u partnerstvu sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content