Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Realizovane obuke za zaposlene u NSZ

U periodu od maja do jula 2021. godine, Forum mladih sa invaliditetom, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, realizovao je 3 obuke za zaposlene NSZ, svaka u trajanju od po 5 dana.

Obuke su organizovane po regionalnom principu i realizovane su u Prolom banji, Beogradu i Novom Sadu, a okupile su više od 75 učesnika.

Cilj obuka je unapređenje znanja pravnika i savetnika za zapošljavanje za proces procene radne sposobnosti, kao i razvoj veština savetnika za izradu socijalne ankete. Kroz datu obuku, savetnicima je ukazano kako da što više prodube razgovor sa korisnikom, ne bi li dobili što više korisnih informacija koje će kasnije biti važne, ne samo za procenu radne sposobnosti, već i za uključivanje korisnika u dalje obuke ili u samo zapošljavanje.

Takođe, svi učesnici su dobili priručnik za izradu socijalne ankete koju je izradio licencirani izvođač programa I mera profesionalne rehabilitacije u Crnoj Gori -Pamark iz Podgorice.

Obuke su realizovane u okviru projekta “Jačanje kapaciteta Nacionalne službe za zapošljavanje u procesu zapošljavanja mladih sa invaliditetom“, koji finansira Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade republike Srbije (SIPRU), u okviru projekta Znanjem do posla – E2E

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content