Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Realizovane radionice u okviru Microsoft Global Skilling Initiative programa

Semos Education trening centar je u saradnji sa kompanijom Microsoft i Forumom mladih sa invaliditetom realizovao radionice GSI inicijative. Cilj ovih radionica je da se učesnici upoznaju sa IT profesijama. Ovaj program radionica je osmišljen I realizovan kako bi se svi učesnici upoznali sa tehnologijama I zanimanjima koja im mogu pomoći da unaprede postojeću ili pokrenu novu karijeru.

U periodu od mesec dana realizovane su tri radionice.

Na prvoj radionici učesnici su imali prilike da saznaju kako da se prijave na program, kako da se prijave na Moodle platformu, kao i to šta je potrebno da imaju pre same prijave, poput Linkedin profila kako bi mogli da koriste sve dostupne materijale.

Učesnicima je prezentovan način korišćenja materijala preko Moodle platforme, Linkedin learning-a i GiHub platforme. Po završetku radionice, svim učesnicima podeljeni su i kredencijali za platforme za učenje.

Druga radionica je bila mentorska radionica za profesiju Data Analyst. Svi učesnici su imali prilike da sa trenerom prođu osnove Power BI alata i analize podataka ali i da kroz praktične primere analiziraju podatke.

Poslednja, treća radionica odnosila se na profesiju Software developer. Učesnici su učili osnove programiranja i programskih jezika, analitičko razumevanje i pristup programiranju. Takođe, svi učesnici su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim razlikama programskih jezika, kao i to kako ih kombinovati za učenje.

Svim učesnicima je omogućeno da do kraja juna 2022. Koriste sav materijal besplatno i da nakon radionica i samostalnih priprema polažu Microsoft ispite i time dobiju mogućnost da se zvanično sertifikuju.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content