Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Seminar „Procena radne sposobnosti i zapošljavanje osoba sa invaliditetom“

24. Septembra 2010. godine u Beogradu održan je jednodnevni edukativni seminar “Procena radne sposobnosti i zapošljavanje osoba sa invaliditetom”, razvijen od strane Foruma mladih sa invaliditetom uz podršku Nacionalne Službe za Zapošljavanje i Privredne Komore Srbije. S obzirom na to da je edukacija, kako osoba sa invaliditetom, tako i budućih poslodavaca, ključna u razumevanju mogućnosti i motivaciji za zapošljavanje, seminar ‘’Procena radne sposobnosti i zapošljavanje osoba sa invaliditetom”  postavio je  za osnovni cilj izgradnju i jačanje kapaciteta poslodavaca za proces zapošljavanja osoba sa invaliditetom i postupak procene radne sposobnosti, a kroz implementaciju Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Eksperti iz Nacionalne Službe za Zapošljavanje, kao i drugi stručnjaci za postupak procene radne sposobnosti i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kroz jednodnevni program pružili su sve informacije i neophodne smernice kako da se ovi procesi učine što dostupnijim i jednostavnijim za sve one koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom.

Na pomenutom edukativnom programu učestvovali su predstavnici brojnih reprezentativnih kompanija, predstavnici lokalnih samouprava i decijih obrazovnih institucija sa područja grada Beograda. Visok nivo interaktivnosti i motivacije doprineli su izuzetnom kvalitetu rezultata ostvarenih na treningu, pri čemu su učesnici stekli sva neophodna znanja i veštine za rešavanje svih prepreka i problema vezanih za proces zapošljavanja osoba sa invaliditetom u svim sektorima i na otvorenom tržištu rada.

 {gallery}seminar/seminar{/gallery}

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content