Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Divčibare: „Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji“

Divčibare, 16 – 17. maj 2013.

Seminar na Divčibarama: 'Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji'

Četvrti seminar „Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji“ organizovan je na Divčibarama kao deo realizacije projekta „Protiv diskriminacije uz promovisanje tolerancije – traženje mogućnosti za efikasniju saradnju pravosuđa i organizacija civilnog društva“ koji se realizuje uz podršku EIDHR (Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava).

Prva se prisutnima obratila Kosana Beker, pomoćnica Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, koja je govorila o pojmu i oblicima diskriminacije i o ulozi i nadležnostima Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Seminar na Divčibarama: 'Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji'

Drugi predavač je bila Biljana Sinanović, sudija Vrhovnog kasacionog suda, koja je izlagala na temu sudske zaštite i položaj žrtava diskriminacije u sudskom postupku, a takođe je dala i osvrt na sudsku praksu Evropskog suda za ljudska prava u vezi zabrane diskriminacije.

Nakon nje, prisutnima se obratila Jovana Krivokuća-Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom, koja je govorila o problemima i izazovima u ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom u svakodnevnom životu i radu.

Poslednji predavač je bio Emir Fetahović iz Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava, koji je naveo iskustva Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava u borbi protiv diskriminacije.

Seminar na Divčibarama: 'Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji'  Seminar na Divčibarama: 'Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji'

Seminaru je prisustvovalo oko dvadeset i pet tužilaca iz Valjeva, Šapca, Prijepolja, Požege i Čačka, kao i predstavnici nevladinih organizacija iz Valjeva i Kruševca.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content