Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Održan edukativni program “Standardizacija usluga za osobe sa invaliditetom” za gradove Užice i Leskovac | servisipodrske.info

U Vrnjačkoj Banji, od 6. do 8. juna, održan je prvi od tri edukativna programa na temu “Standardizacija usluga za osobe sa invaliditetom”. Učesnici programa su bili predstavnici organizacija civilnog društva, ustanova socijalne zaštite, Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalne samouprave.

Trenerski tim, koji čine lecencirani treneri Tatjana Rajić i Vladan Janković, učesnicima su predstavili zakonske i podzakonske regulative za oblast usluga socijalne zaštite. Tokom trodnevne edukacije, učesnici su, uz podršku trenera, radili na razvoju servisa podrške za osobe sa invaliditetom za konkretnu lokalnu zajednicu, primenjujući standarde usluga.

Diskusija tokom realizacije programa je omogućila razmenu iskustva i sagledavanje potreba osoba sa invaliditetom za svaku lokalnu zajednicu, kao i uvid u postojeće i nedostajuće servise podrške u oblastima socijalne zaštite, zapošljavanja i obrazovanja.

prekoOdržan edukativni program “Standardizacija usluga za osobe sa invaliditetom” za gradove Užice i Leskovac | servisipodrske.info.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content