Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Seminar na Kopaoniku: “Inkluzivni pristup obrazovanju”

IMG_0751Prvi seminar “Inkluzivni pristup obrazovanju”, održan je na Kopaoniku u periodu od 24.05.2013. do 26.05.2013. godine u hotelu „Junior“.

 Seminar je realizovan u okviru projekta „Inkluzivni pristup obrazovanju”, koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, a sprovode ga partnerske organizacije Forum mladih sa invaliditetom (FMI) i Centar za razvoj inkluzivnog društva (CRID).

 Cilj projekta je da doprinese stvaranju jednakih mogućnosti za omladinu sa invaliditetom u srednješkolskom obrazovanju i da ostvari visokokvalitetnu, izbalansiranu podršku svim učenicima kako bi ostvarili svoj pun potencijal. Učesnici seminara su bili pedagozi i nastavnici građanskog vaspitanja i razredne nastave iz 5 gradova Srbije – Leskovca, Užica, Kragujevca, Subotice i Zaječara.

Teme seminara fokusirane su na promociju inkluzivnog pristupa obrazovanju i njegovog uključivanja u nastavni plan i program građanskog vaspitanja u srednjim školama, a o okviru seminara je realizovan i akreditovan program iz Kataloga programa stalnog stručnog usavršavanja Broj 162 „Profesionalno usmeravanje učenika sa posebnim potrebama“ (Kompetencije: K4, Prioriteti: 3, Bodova: 12).

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content