Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Edukativne radionice o merama podrške NSZ pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Karijernim centrima

Karijerni centar Niš

Nakon radionice održanje u Karijernom centru za osobe sa invaliditetom u Beogradu, tokom meseca maja i juna, u Karijernim centrima u pet gradova, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Republike Srbije, organizovane su edukativne radionice posvećene merama zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Radionice su održane u Karijernim centrima u Novom Sadu, Nišu, Subotici i Zrenjaninu.

Cilj ovih radionica bilo je informisanje korisnika Karijernih centara o dostupnim merama i podsticajima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Savetnici Nacionalne službe za zapošljavanje pružili su detaljne informacije o procedurama i finansijskim podsticajima koji su na raspolaganju za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Učesnici radionica imali su priliku da se upoznaju sa zakonskim regulativama, obavezama poslodavaca, kao i sa načinima na koje mogu ostvariti subvencije prilikom zapošljavanja ili samozapošljavanja osoba sa invaliditetom. Diskutovano je o važnosti inkluzivnog zapošljavanja i stvaranju radnih okruženja koja omogućavaju jednake šanse za sve zaposlene.

Ove aktivnosti realizovane su kao deo projekta “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koje finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbija, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život za osobe sa invaliditetom Srbije.

Za više informacija o merama zapošljavanja osoba sa invaliditetom, zainteresovani se mogu obratiti Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili posetiti njihovu zvaničnu internet stranicu.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content