Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Edukativni program “Održivi modeli saradnje u uspostavljanju servisa podrške za osobe sa invaliditetom”

Logo_OSPosiU okviru projekta „Održivi servisi podrške za osobe sa invaliditetom” Forum mladih sa invaliditetom, u partnerstvu sa Republičkim zavodom za socijalnu zaštitu, organizovao je edukativni program  “Održivi modeli saradnje u uspostavljanju servisa podrške za osobe sa invaliditetom” u pet gradova u Srbiji.

Program je održan 26. i 27. septembra u Užicu, 3. i 4. oktobra u Leskovcu, 10. i 11. oktobra u Kikindi, 17. i 18. oktobra u Požarevcu i 24. oktobra  u Beogradu.

Dvodnevni edukativni program bio je namenjen predstavnicima lokalnih samouprava ujedno i donosiocima odluka i kreatorima politike na lokalnom nivou, postojećim i potencijalnim pružaocima usluga podrške za osobe sa invaliditetom, kao i svim drugim akterima na lokalnom nivou koji imaju značajnu ulogu u razvoju servisa podrške za osobe sa invaliditetom.

Program je imao za cilj:

– Unapređenje znanja o održivim modelima saradnje za uspostavljanje servisa podrške za osobe sa invaliditetom u oblastima  javnog-privatnog partnerstva i socijalnog preduzetništva.

– Primena održivih modela u planiranju, razvoju i sprovođenju usluga podrške za osobe sa invaliditetom.

– Razvoj međusektorske saradnje u procesu planiranja i sprovođenja usluga podrške za osobe sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content