Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

FMI održao trening za zaposlene kompanije Wurth

U okviru podrške poslodavcima kroz Mrežu poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Forum mladih sa invaliditetom (FMI) održao je trening za zaposlene kompanije Wurth.

Kompanija Wurth jedna je od prvih kompanija koja je prepoznala značaj Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te je postala njena članica još 2021. godine i time pokazala svoje opredeljenje za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i dugoročnu saradnju sa FMI-om.

Trening je realizovan 14. maja, 2024. godine i bio je namenjen HR profesionalcima.

Prisutni su imali priliku da steknu dodatna saznanja o: zakonodavnom okviru i pravima osoba sa invaliditetom; vrstama invaliditeta; smernicama za komunikaciju sa osobama sa invaliditetom, kao i koje su vrste prilagođavanja radnog mesta i radnog okruženja.

Uvek nam je veliko zadovoljstvo kada na treninzima imamo aktivne i posvećene učesnike, koji žele da saznaju više, postavljaju pitanja i dele iskustva, a upravo smo u takvoj atmosferi radili sa zaposlenima u sektoru ljudskih resursa kompanije Wurth.

Trening je sproveden u okviru projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content