Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

FMI ugostio članice Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Forum mladih sa invaliditetom 05. decembra ugostio je u svojim prostorijama predstavnike članica Mreže poslodavaca i tom prilikom predstavljene su usluge Karijernog centra i obeležen je međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Posebno je istaknut značaj saradnje FMI-a i poslodavaca u stvaranju inkluzivnog radnog okruženja i poboljšanja zapošljivosti osoba sa invaliditetom, kroz pružanje treninga i obuka koje doprinose smanjenju predrasuda i stereotipa, načinima za prilagođavanje radnih mesta i procesa zapošljavanja, kako bi se odgovorilo različitim potrebama osoba sa invaliditetom. Dosadašnja partnerstva su omogućila bolje razumevanje potreba i specifičnosti osoba sa invaliditetom i otvorila su put ka inkluzivnim praksama zapošljavanja.

Mreža poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom osnovana je 2021. godine i okuplja kompanije koje prepoznaju značaj zapošljavanja osoba sa invaliditetom, sprovodi aktivne politike zapošljavanja i direktno utiče na poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji. U ovom trenutku Mrežu poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom čini 20 kompanija.

Forum mladih sa invaliditetom će kroz saradnju sa poslodavcima u okviru Mreže poslodavaca nastaviti da doprinosi  inkluzivnom zapošljavanju.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content