Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom učestvovao na konferenciji „Za bolje obrazovanje“

Konferencija „Za bolje obrazovanje -Škola u kojoj mi je dobro„ realizovana je online, u subotu 14.oktobra 2023, od strane organizacije „Nauči me“. Konferencija je okupila oko 700 učesnika iz prosvete iz cele Srbije, a u okviru iste obrađivane su tri tematske celine:

  1. Upotreba i uticaj tehnologije u obrazovanju: kako tehnologija transformiše način učenja i podučavanja.
  2. Podučavanje finansijske i preduzetničke pismenosti: kako kroz razvoj finansijske pismenosti i preduzetničkih veština pripremiti učenike da postanu odgovorni pojedinci u društvu.
  3. Škola, mesto gde se osećam dobro: kako stvoriti školsku okolinu u kojoj se svaki učenik oseća prihvaćeno i podržano.

Forum mladih sa invaliditetom je učestvovao u trećem tematskom bloku, gde je bio pozvan da govori o polažaju mladih sa invaliditetom u sistemu obrazovanja i na tržištu rada. Ispred FMI govorile su izvršna direktorka, Jovana Krivokuća-Milovanović i programska direktorka, Slađana Lević. Predstavnice FMI podelile su svoje iskustvo na temu izazova sa kojima se suočavaju mladi sa invaliditetom u sistemu obrazovanja, kao i o izazovu tranzicije iz sistema obrazovanja u sistem zapošljavanja. Učesnicima su dati saveti i sugestije za savladavanje pomenutih izazova i kako da školu zaista učinimo mestom za sve.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content