Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Ka pristupačnijem Valjevu

pristupacno_valjevoGrad Valjevo je pokrenuo probnu stranicu na zvaničnoj internet prezentaciji koja je posvećena informisanju osoba sa invaliditetom. Na stranici su osnovne informacije koje mogu omogućiti ili olakšati mobilnost osoba sa invaliditetom ili podržati pristup drugim javnim servisima.

Stranica koja nalazi na adresi www.valjevo.org.rs na meniju „Za građane“ ( http://www.valjevo.rs/?st=224) podeljena je u četiri sekcije: pokretljivost i parkiranje, usluge i prava, obrazovanje i zapošljavanje. Stranica je nastala kao rezultat rada Tima za izradu lokalnog akcionog plana za osobe sa invaliditetom 2013-2017. u okviru nedavno okončanog programa “Razvoj inkluzivnih politika na lokalnom nivou”. Program je tokom ove godine u Valjevu realizovala američka organizacija “Nacionalni demokratski institut” (NDI) u saradnji sa udruženjem “Forum mladih sa invaliditetom” (FMI) iz Beograda.

Na završnoj konferenciji ovog programa koja je 19. i 20. septembra održana u Hotelu In u Beogradu, Valjevo je kao primer dobre prakse predstavilo rezultate dosadašnjih konsultacija i istraživanja u okviru izrade lokalnog akcionog plana za osobe sa invaliditetom. U konkurenciji gradova kao što su Zrenjanin, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Zaječar, Šabac, Leskovac i Kikinda, Valjevo je prepoznato kao sredina koja uključuje organizacije osoba sa invaliditetom u planiranje i realizaciju aktivnosti i uprava koja praktikuje otvorenost i strateški pristup.

Prezentaciju dostignuća i izazova u oblasti inkluzije osoba sa invaliditetom u Valjevu prvog dana konferencije organizovali su članovi tima: Zora Bojičić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, Svetlana Janković Beljanski, sekretar Društva za cerebralnu paralizu i Vladimir Pantić, službenik Odeljenja za društvene delatnosti. U drugom delu konferencije u okviru razgovora sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalne politike učestvovao je Radoica Rstić, pomoćnik gradonačelnika.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content