Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Poziv na konferenciju za medije

British Council i Forum mladih sa invaliditetom vas pozivaju na konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljen novi ciklus programa u oblasti socijalnog preduzetništva „Biznis u službi zajednice“.

Program podrazumeva edukaciju kroz teorijski i praktičan rad sa buduim socijalnim preduzetnicima, podršku u pripremi socijalnih biznis planova, izbor za najbolju socijalno-preduzetničku ideju, kao i promotivnu medijsku kampanju.Na konferenciji će o programu detaljnije govoriti Toni O’Brajan (Tony O’Brien), novi direktor British Council-a u Srbiji (čije je ovo ujedno i prvo javno predstavljanje) i Željko Ili, konsultant za razvoj projekata Foruma mladih sa invaliditetom.

Šta je socijalno preduzetništvo?
Socijalno preduzeće se definiše kao “preduzeće koje je prvenstveno orijentisano na rešavanje određenih društvenih problema i koje sopstvenu ostvarenu dobit ulaže u dalji razvoj svoje delatnosti ili direktno u društvenu zajednicu”. Jednostavnije rečeno, socijalno preduzeće je:

1) profitabilno
2) ima društveno korisne ciljeve
3) ostvareni profit koristi za rešavanje društvenih ili problema u vezi sa životnom sredinom

Socijalni preduzetnici su pojedinci koji nude inovativna rešenja za goruće društvene probleme. Socijalna komponenta je najvažniji element njihovog poslovanja.
Snaga socijalnog preduzetništva je u podsticanju pozitivnih društvenih promena i socijalne inkluzije. Ovaj koncept podržava civilno društvo, ekonomsku emancipaciju ugroženih grupa i društvenih zajednica, ekološki i ekonomski razvoj. Socijalna preduzeća mogu da ojačaju privredu, otvore nova radna mesta i reše različite socijalne probleme. Ona preisputuju neke od postojeih politika i pomažu vlasti da unapredi način organizacije i pružanja javnih usluga.
Socijalna preduzeća takođe mogu da podignu nivo etičkih standarda poslovanja i društvene odgovornosti korporacija.

Socijalni preduzetnici su dokaz da finansijski uspeh ne isključuje odgovorno ponašanje prema društvenoj zajednici  i životnoj sredini.

.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content