Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Na sednici Saveta za društveno odgovorno poslovanje Forum mladih sa invaliditetom prezentovao je nalaze istraživanja tržišta rada

U Privrednoj komori Srbije 13.07.2023. godine održana je druga sednica Saveta za društveno odgovorno poslovanje u ovoj godini, na kojoj se govorilo o: podršci u zapošljavanju osobama sa invaliditetom i inovativnim modelima socijalnog preduzetništva.

Na sastanku su prezentovani nalazi istraživanja tržišta rada o potrebama poslodavaca i prilikama za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a predstavljena je i kampanja za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom – „Posao po meri“. Predstavnica Foruma mladih sa invaliditetom Tanja Radović Krstić i predstavnik Fondacije Ana i Vlade Divac Željko Mitkovski su govorili o aktivnostima na projektu koji finansita USAID, a koji Forum mladih sa invaliditetom i Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno realizuju sa partnerima: Caritas Srbija, Smart kolektiv I Centar za samostalan život osoba sa invaliditetom. Promovisana je i platforma za zapošljavanje, na kojoj kompanije mogu da objave otvorena radna mesta za osobe sa invaliditetom: www.zaposljavanje.fmi.rs .

Istraživanje je dostupno na linku: Istrazivanje-trzista-rada.pdf (fmi.rs)

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content