Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Odabrani učesnici obuke za socijalne preduzetnike

Forum mladih sa invaliditetom organizuje edukaciju socijalnih preduzetnika za osnivanje i rukovođenje socijalnim preduzećima u lokalnoj zajednici, koji će učesnicima pomoći da započnu ili da razviju svoj socijalni biznis.

 Konkurs za sve zainteresovane pojedince, udruženja i socijalna preduzeća bio je otvoren do 16. marta 2015. godine.

 Izborna komisija, sastavljena od predstavnika Instituta za unapređenje i razvoj kvaliteta života Papilot (Ljubljana), na osnovu pristiglih prijava i obavljenih intervjua i testiranja kandidata u periodu od 17-og do 20-og marta 2015, izvršila je konačnu selekciju učesnika, i to:

Ivan Keri

Srđan Tutunović

Petar Delić

Vesna Pejović

Danica Mušicki

Ivana Đurđević

Srđan Bajalica

Nikola Kovačević

Jovana Mihajlović

Margareta Kecman

Zoran Zdravković

Valentina Kolaperović

Dejan Kozić

Danijela Veselinović

Obuka počinje u ponedeljak, 23. marta i trajaće 3 nedelje (15 dana). Za učesnike obuke će biti organizovana petodnevna studijska poseta Sloveniji početkom maja meseca, tokom koje će imati priliku da posete nekoliko najuspešnijih socijalnih preduzeća i da se upoznaju sa njihovom praksom i načinima rada.

Takođe, nakon obuke, svi učesnici dobijaju supervizijsku podršku u trajanju od 4 meseca.

Obuku realizuje Papilot, najveće privatno preduzeće u Sloveniji koje se bavi profesionalnom rehabilitacijom osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih grupa, a čiji je cilј usluga i aktivnosti pružanje mogućnosti zapošlјavanja, jednak tretman, efikasna socijalna inkluzija i kvalitet rada sa osetljivim grupama koji omogućavaju uspešnu reintegraciju u tržište rada i društvo.

Obuku organizuje Forum mladih sa invaliditetom u okviru svog projekta „Društvene mogućnosti za osnaživanje porodice“, koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content