Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

“Platforma za karijerno vođenje i savetovanje mladih iz osetljivih grupa“

Organizacije civilnog društva Forum mladih sa invaliditetom i Šansa održale su završnu konferenciju projekta “Platforma za karijerno vođenje” pod nazivom “Mogućnosti i izazovi implementacije programa karijerno vođenje i savetovanje za mlade iz osetljivih grupa” kako bi predstavile aktivnosti i rezultate projekta i pokrenule diskusiju na temu dalje implementacije programa, te uvezivanja relevantnih nacionalnih i lokalnih aktera.Konferencija je okupila predstavnike nevladinog sektora i ključnih institucija u realizaciji karijernog vođenja i savetovanja. O Strategiji karijernog vođenja i savetovanja, iskustvima i perspektivama u implementaciji u odnosu na osetljive grupe mladih, govorila je Marija Petronijević kao predstavnik Ministarstva omladine i sporta. Vesna Čekić, načelnik Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere, je ispred Nacionalne službe za zapošljavanje objasnila ulogu NZS u implemantaciji projekta.

Svoja iskustva i utiske sa pilotiranja programa prisutnima su preneli i učenici koji su prošli ovaj program, kao i treneri koji su vodili radionice u srednjim školama u Požarevcu, Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu.

Učesnici konferencije dali su podršku daljoj primeni Programa za karijerno vođenje i savetovanje mladih iz osetljivih grupa, istakli značaj saradnje i kontinuirane komunikacije u cilju uspešne primene Strategije karijernog vođenja i savetovanja i podrške mladim osobama u izgradnji karijere.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content