Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Osnovan Savez udruženja pacijenata Srbije

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je u ponedeljak, 29.04.2013, održan prvi konsultativni sastanak Saveza udruženja pacijenata Srbije kojem je do sada pristupilo više od 15 organizacija koje zastupaju prava pacijenata.

Zajednički cilj osnivača Saveza udruženja pacijenata Srbije jeste da se u narednom periodu većina udruženja pacijenata u Srbiji okupe u jednu krovnu organizaciju kako bi zajedničkim snagama štitili interese svih kategorija pacijenata. Verujemo da samo zajedno i udruženi možemo biti organizovaniji i odgovorniji prema našim članovima i pacijentima, ali i vidljiviji prema institucijama zdravstvenog sistema Republike Srbije.

Pomoću saradnje i partnerstava sa raznim institucijama u zdravstvenom sistemu Republike Srbije, Savez udruženja pacijenata Srbije ima za cilj da pomogne pri rešavanju brojnih problema iz oblasti zdravstva. U tom smislu, Republicki fond za zdravstveno osiguranje predstavlja jednu od najznačajnijih institucija i želja nam je da kroz saradnju unapredimo kvalitet zdravstvene zaštite svih pacijenata.

Organizacije i udruženja koja žele da se priključe Savezu mogu nas kontaktirati putem E-mail office@fmi.rs kako bi dobili potrebne informacije o učlanjenju.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content