Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Udruženje tužilaca Srbije – Seminar u Zaječaru: „Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji“

Zaječar, 18-19. april 2013.

Treći seminar „Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji“ organizovan je u Zaječaru kao deo realizacije projekta „Protiv diskriminacije uz promovisanje tolerancije – traženje mogućnosti za efikasniju saradnju pravosuđa i organizacija civilnog društva“ koji se realizuje uz podršku EIDHR (Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava).

Prva se prisutnima obratila Kosana Beker, pomoćnica Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, koja je govorila o pojmu i oblicima diskriminacije i o ulozi i nadležnostima Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Drugi predavač bila je Biljana Sinanović, sudija Vrhovnog kasacionog suda, koja je izlagala na temu sudske zaštite i položaj žrtava diskriminacije u sudskom postupku, a takođe je dala i osvrt na sudsku praksu Evropskog suda za ljudska prava u vezi zabrane diskriminacije.

Nakon nje, prisutnima se obratila Jovana Krivokuća-Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom, koja je govorila o problemima i izazovima u ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom u svakodnevnom životu i radu.

Za kraj, prisutnima se obratio i Emir Fetahović iz Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava, koji je naveo iskustva Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava u borbi protiv diskriminacije.

Seminaru je prisustvovalo oko dvadeset i pet tužilaca iz Negotina, Zaječara i Bora, kao i predstavnici nevladinih organizacija – Međuopštinske organizacije slepih iz Zaječara i „Mozaik“ iz Bora.

prekoUdruženje tužilaca Srbije – Seminar u Zaječaru:“Zaštita žrtava diskriminacije i iskustva u borbi protiv diskriminacije u Srbiji“.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content