Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Projekat

Radna praksa za mlade sa invaliditetom 3

Naziv projekta:

Radna praksa za mlade sa invaliditetom 3

Donator:

Ministarstvo omladine i sporta

Vreme trajanja projekta:

jul 2020-decembar 2020.

Partneri:

/

Cilj projekta: Unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom.

Kroz projekat se ostvaruje kontinuiran i direktan rad sa mladima sa invaliditetom i poslodavcima, u cilju kreiranja preduslova za zapošljavanje mladih sa invaliditetom i unapređenja inkluzivnosti u zapošljavanju.

Rad sa poslodavcima omogućava primenu inkluzivnih procedura za proces organizovanja radne prakse za mlade sa invaliditetom kroz realizaciju treninga za poslodavce, dok sama radna praksa pruža poslodavcima direktan kontakt sa mladima sa invaliditetom, uvid u njihove veštine i znanja i omogućava prevazilaženje stereotipa.

Mladi sa invaliditetom dobijaju priliku da steknu radno iskustvo, kao i da razvijaju veštine i znanja tražene na tržištu rada. Program podrazumeva obuku mladih pre započinjanja prakse, kako bi se prilagodili radnom okruženju i stekli veštine neophodne za karijerni razvoj.

Povezane vesti:

Realizovan treći ciklus radnih praksi

Projekat „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“ Foruma mladih sa invaliditetom, koji je za cilj imao unapređenje zapošljivosti mladih sa...

Poziv za poslodavce za učešće u trećem ciklusu programa „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“

Forum mladih sa invaliditetom poziva poslodavce sa teritorije Grada Beograda da se prijave za program „Radna praksa za mlade sa...
Donatori:
ministarstvo omladine i sporta
Skip to content