Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Realizovan drugi modul obuke za savetnike za pružanje podrške osobama sa invaliditetom pri zapošljavanju

U saradnji sa Caritasom Srbije, Forum mladih sa invaliditetom realizovao je drugi od četiri modula Obuke za savetnike za podršku osobama sa invaliditetom pri zapošljavanju. Drugi modul je realizovan u Sremskoj Kamenici, u periodu od 29. maja do 1. juna 2023. godine.

Pored 13 učesnica i učesnika koji su polaznici obuke, obuci su prisustvovali i: predstavnica Nacionalne službe za zapošljavanje iz sektora za profesionalnu rehabilitaciju, predstavnica Caritasa Srbije i projektni tim Foruma mladih sa invaliditetom.

Nakon završetka obuke savetnici će biti angažovani za pružanje podrške osobama sa invaliditetom u procesu traženja posla, koja se ogleda u prepoznavanju sopstvenih kapaciteta i potencijala za uključivanje na tržište rada, podršku prilikom izbora odgovarajućih profesionalnih ciljeva, upućivanje na dodatne obuke, kao i razvijanje socijalnih /mekih veština korisnika usluge.

Usluga podrške osobama sa invaliditetom pri zapošljavanju će početi da se realizuje od 01. avgusta 2023. godine i biće dostupna u 6 gradova u Srbiji. Usluga će se realizovati u prostorijama Foruma mladih sa invaliditetom u Beogradu, dok će u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Valjevu i Nišu usluga biti dostupna u lokalnim prostorijama Caritasa. U cilju kontinuirane i individualizovane podrške osobama sa invaliditetom i njihovog sveukupnog osnaživanja za tržište rada, usluga će biti dostupna svakim radnim danom.

Obuka se realizuje u saradnji sa Ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju PaMark iz Podgorice, a u okviru projekta ,,Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“. Projekat je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a partneri na projektu su: Fondacija Ana i Vlade Divac, Caritas Srbije, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content