Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Savet za pitanja osoba sa invaliditetom u Novom Sadu

Na inicijativu organizacije Forum Mladih sa invaliditetom,  i uz podršku velikog broja drugih organizacija osoba sa invaliditetom ( 21 organizacija ) sa teritorije Grada Novog Sada, danas je formiran Savet za pitanja osoba sa invaliditetom Grada Novog Sada. Svečanom potpisivanju protokola o saradnji prisutvovali su predstavnici Organizacija koje zastupaju različite kategorije i vrste invaliditeta.

Saradnja potpisnika ovog Memoranduma, kao i delovanje Saveta biće usmerena ka unapređenju uslova života i rada osoba sa invaliditetom, kroz realizaciju projekata uključivanja osoba sa invaliditetom u svakodnevne aktivnosti i borbe za ostvarivanje svih prava koja im pripadaju.

Cilj je stvaranje zdravijih i humanijih uslova života na teritoriji Grada Novog Sada, kao i očuvanju drugih trajnih vrednosti vezanih za uključivanje osoba i dece  sa različitim tipovima invaliditeta u normalne životne tokove.

Takođe, rad Saveta biće usmeren i na rešavanje konkretnih problema osoba sa invaliditetom koji žive na teritoriji grada Novog Sada, a u saradnji sa svim relevantnim akterima u društvu, prvenstveno sa predstavnicima lokalne vlasti.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content