Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Svečano otvaranje In Centra

Obaveštavamo sve zainteresovane da će se svečano otvaranje In Centra održati u sredu, 26. februara, sa početkom u 13 časova u Beogradu, u Ulici Cara Lazara 5-7.

Kako bi unapredila položaj marginalizovanih grupa, kroz razvoj dve ključne oblasti: socijalno preduzetništvo i društvena inkluzija, organizacija civilnog društva Forum mladih sa invaliditetom, sa partnerima Centar za razvoj inkluzivnog društva, Perspektive, Evo ruka i Novi Dan, osnovala je In Centar – Centar za inkluziju, inovaciju i integraciju u Beogradu. In Centar predstavlja deo projekta finansiranog od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, u okviru programa „Jačanje organizacija civilnog društva u Srbiji“.

O In Centru

In Centar je inovativna i jedinstvena platforma za socijаlno preduzetništvo, koja svojim delovanjem podržava razvoj socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Ostvarivanjem sinergije između održivog i profitabilnog poslovanja doprinosimo ličnom i profesionalnom razvoju pojedinca i organizacija u svrhu rasta njihovog preduzetničkog potencijala i socijalnog biznisa. Saradnjom sa In Centrom, različiti akteri postaju društveno odgovorni, a pojedinci ostvaruju značajnu ulogu u oblasti društvenog aktivizma.

In Centar na jednom mestu pruža različite vidove podrške pojedincima, organizacijama i poslovnom sektoru, sa fokusom na pet usluga:

– Coworking (zajednički radni prostor)
– Virtuelna kancelarija
– Edukacije i treninzi
– Iznajmljivanje prostora za organizaciju događaja različitog tipa
– Inkubator za socijalni biznis

Usluge In Centra kreirane su tako da ostvaruju bitan društveni cilj. Prihodima ostvarenim prodajom svih usluga In Centra podržavaju se ideje socijalnog preduzetništva u Srbiji  i ulaže se u neformalno obrazovanje marginalizovanih grupa stanovništva.

In Centar je lociran u centru grada, u ulici Cara Lazara 5-7. Prostor je  moderan, inspirativan  za saradnju i zajedničke preduzetničke akcije, a kao važnu činjenicu ističemo da je uređen po principima „Dizajn za SVE“.

Osnivanje In Centra podržali su i  gradska opština Stari grad, Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda, Nacionalna služba za zapošljavanje, Fondacija Solidarnost Srbije i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Očekujemo Vas, dobrodošli!

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content