Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Karijerno vođenje i savetovanje – Šansa za mlade u svetu rada

U sredu 27. oktobra 2010. u Gradskoj biblioteci  u Novom Sadu (Dunavska 1) u  12 časova  Nevladina organizacija Šansa iz Požerevca organizuje okrugli sto pod nazivom „Karijerno vođenje i savetovanje – šansa za mlade u svetu rada(Izgradnja mreže partnerstava i usluga za unapređenje zapošljivosti mladih)“.U okviru zajedničkog programa Ujedinjenih nacija Zapošljavanje i migracije mladih, NVO „Šansa“ u saradnji sa Forumom mladih sa invaliditetom i NVO Stožer realizuje projekat pod nazivom „Šansa za uspeh u svetu rada.“

Cilj projekta je unapređenje zapošljivosti i izgradnje karijere mladih kroz promociju karijernog vođenja i savetovanja.
Jedna od glavnih aktivnosti projekta je organizovanje seta okruglih stolova na kojima će ključni akteri lokalne zajednice diskutovati o mogućnostima i problemima vezanim za sprovođenje karijernog vođenja i savetovanja za mlade – posebno o podršci pri odabiru škole i zaposlenja.
Okrugli sto će biti organizovan sa ciljem da se na jednom mestu okupe relevantni predstavnici lokalne samouprave, javnog, privatnog i civilnog sektora, kako bi u konstruktivnom dijalogu diskutovali o mogućnostima i problemima vezanim za sprovođenje karijernog vođenja i savetovanja za mlade – posebno o podršci pri odabiru škole i zaposlenja.
Na okruglom stolu biće predstavljeni:

Nacionalni strateški putokazi (pre svega Strategija karijernog vođenja i savetovanja i Nacionalna strategija za mlade)

Analiza problema pružanja podrške učenicima za nastavak formalnog obrazovanja.

Tokom diskusije učesnici će pokušati zajednički da identifikuju glavne probleme i ponude prave načine za njihovo rešavanje.

Pozivamo Vas da propratite ovaj događaj i na taj način doprinesete povećanju svesti kod mladih o bitnosti visokog obrazovanja.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content