Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Radionica za NSZ savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

03.decembra 2019.godine, na Staroj Planini, Forum mladih sa invaliditetom, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, organizovao je jednodnevnu radionicu za savetnike Nacionalne službe za zapošljavanje. Radionica je imala za cilj unapređenje znanja i veština savetnika za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u oblasti rada sa osobama sa invaliditetom u procesu zapošljavanja.

Radionici je prisustvovalo 33 zaposlenih u NSZ, iz 26 filijala u Srbiji.

Učesnici su imali priliku da prošire znanje o radnim sposobnostima i funkcionisanju osoba sa invaliditetom u svakodnevnim aktivnostima,  načinima komunikacije sa osobama sa različitim vrstama invaliditeta, te da se upoznaju sa primerima dobre prakse u kontekstu rada sa osobama sa invaliditetom.

Učesnici su na samom početku ukazali na veliki značaj inoviranja znanja potrebnih za njihov rad, kao i na neophodnost međusobne razmene iskustava. Tokom radionice, svi su aktivno učestvovali, diskusije su bile žive i otvoreno su iznosili svoje probleme, kao i primere kako su iste rešavali.

Radionica je organizovana u okviru projekta “Podrška jačanju institucionalnih kapaciteta NSZ u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom” koji realizuje Forum mladih sa invaliditetom, uz podršku Tima za socijalno uključivanje I smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije. Projekat je finansijski podržan od strane Vlade Švajcarske u okviru projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih“, koji je deo šireg programa „Znanjem do posla“.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content