Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

U Karijernom centru u Valjevu završen je prvi ciklus radionica ličnog razvoja

Dvadeset inspirativnih radionica, tri modula, jedan cilj – unapređenje ličnih i poslovnih veština. Kroz module: slika o sebi, veštine komunikacije i poslovne veštine, korisnici su stekli nova znanja i proširili postojeća. Bili su zadovoljni fleksibilnošću u organizaciji i održavanju radionicana. Što se tiče tema, najviše interesovanja iskazali su za tržišta rada, kao i pisanje CV-a i motivacionog pisma. Na kraju ciklusa, s ponosom smo im dodelili potvrde za uspešno savladane veštine.

Ovaj vid usluge veoma je produktivan i značajan za korisnike jer im pruža dodatnu podršku i mogućnost da ojačaju svoje snage i kapacitete. Kroz redovne radionice ličnog razvoja, korisnici su u mogućnosti da prepoznaju svoje potencijale i razviju veštine koje im pomažu da se efikasnije nose sa izazovima. Takođe, ovakav pristup omogućava im da svoj invaliditet ne vide kao najveću prepreku, već kao deo svoje jedinstvenosti koji mogu iskoristiti kao resurs u ostvarivanju svojih ciljeva.

Izjave korisnika:

Moje ime je Matea i imam problem sa finom motorikom. Dolazila sam na radionice za osobe sa invaliditetom. Ja bi to nazvala radionice osnaživanja, jačanja samopouzdanja, upoznavanja stvarne slike o sebi. Na tim radionicama učila sam pisanje CV-ia , motivacionog pisma, vežbali smo razgovor za posao ,itd.

Od srca sam im zahvalna jer sam dosta naučila, a ono što sam već odavno znala sam se podsetila i proširila.

Stekla sam više samopuzdanja, hrabrosti. Hvala vam na mogućnosti što sam mogla biti deo jednog ovakog lepog projekta . Ne bih ništa menjala. Hvala vam.

Upoznajte savetnicu koja radi u Valjevu, Mariju Matić:

Savetnica sam pri  zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Karijernom centru u Valjevu, gde radimo na projektu „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“.

Posao koji obavljam i svoju ulogu u istom smatram veoma važnom. Volim  rad sa ljudima i verujem u važnost podrške u njihovom profesionalnom rastu. Kroz ovaj projekat imam priliku da pomognem korisnicima da pronađu put ka zaposlenju, što me pričinjava zadovoljstvo. Iskustvo u radu sa ranjivim grupama,osvestilo je moju misiju da kroz osnaživanje pokušam da unapredim njihove živote koliko god je to moguće.

Radujem se svakom malom i velikom uspehu naših korisnika jer znam koliko je to važno za njih, za nas kao tim ali i lokalnu zajednicu u celini.

Ako želite da i Vi budete deo sledećeg ciklusa radionica, prijavite se do  11. marta.

Upitnik za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/15pD1Ngq-lymGKEpe8PpY-kPnJpyb4LKW1Gsb5Ey4GZw/viewform?edit_requested=true

Kontakt telefon: 060/3065-404

Email adresa: marija@caritasvaljevo.rs      

Adresa: Caritas Valjevo, Braće Veličković 44.

Radno vreme: ponedeljak-petak od 08:00-16:00

Radionice se organizuju u okviru projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content